Over YCC

Over mij

Eerst even voorstellen want, wie zit er nu achter Your Campus Consultant? Mijn naam is Lisa en ik zet mij in als ZZP’er om de verbinding tussen het bedrijfsleven en (technisch) onderwijs te verbeteren. Daarnaast werk ik als docent professional skills en studieloopbaancoach in het onderwijs. 

Show, don’t tell

In de ervaring die ik heb opgedaan als campus recruiter bij een groot scheepsbouw bedrijf, heb ik gemerkt dat als een bedrijf de deuren open zet voor jongeren en studenten, je hen de kans geeft om mogelijkheden op de arbeidsmarkt te ontdekken.  Door studenten in contact te brengen met diverse beroepen krijgen zij een goed beeld van de mogelijkheden na hun studie. Daarnaast helpt het bedrijven om naamsbekendheid als werkgever op te bouwen. Heb je dit als bedrijf goed onder de knie? Dan wordt het een stuk makkelijker om technisch geschoold personeel te vinden! Een mooie win-win dus! 

Dit heeft mij geïnspireerd om te starten met Your Campus Consultant, waarin ik advies en ondersteuning geef om een duurzame samenwerking op te bouwen tussen bedrijven en onderwijs. 

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

Mijn visie

Techniek en IT zijn belangrijk in de maatschappij. Overal waar je kijkt zijn technologische toepassingen te vinden. Ook in verduurzaming en de klimaattransitie speelt technologie een grote rol. Om het innovatieve land te blijven dat we nu zijn, hebben we technische geschoolde mensen nodig, die beschikken over de juiste competenties. Een goede samenwerking tussen technisch onderwijs en bedrijven is essentieel om in de toekomst voldoende, goed opgeleid personeel te hebben.

Techniekpact

Niet voor niets is in Nederland een nationaal Techniekpact gesloten met 4 urgente thema’s:

  • instroom techniek en technologie verhogen;
  • grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven bij het technisch onderwijs;
  • bevorderen van Leven Lang Ontwikkelen in de techniek en technologie;
  • docententekort in de techniek verminderen, ook via hybride docenten.

Via Your Campus Consultant zet ik mij in om aan deze thema’s een bijdrage te leveren. Ik bied handvatten en ondersteuning om de samenwerking te bevorderen. Hierbij richt ik mij op zowel mbo als hbo-onderwijs, in studierichtingen gerelateerd aan IT en Engineering. 

Mijn missie

Ontdekken wat je talenten zijn, waar je passie ligt en welke mogelijkheden er zijn nu en na je studie. Dit is wat ik belangrijk vind voor studenten. In mijn missie om verbinding te leggen tussen verschillende partijen in de technologische sector, krijgen studenten een beter beeld van alle mooie en avontuurlijke mogelijkheden na hun studie. Daarnaast is technisch onderwijs dat meegaat met zijn tijd en met de ontwikkelingen in het bedrijfsleven noodzakelijk om studenten te enthousiasmeren voor de sector. Door mijn ervaring die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven en het onderwijs, weet ik waar de stimulans en belemmeringen zitten en hoe we dit aan kunnen pakken.

 
Techniek-500051